S-au limpezit apele la CRS

S-au limpezit apele la CRS

În pofida tuturor prejudiciilor în procesul de lungă durată, Comunitatea Românilor din Serbia a depășit și ultima barieră, iar noua conducere cu președintele Stevan Mihailov este înregistrată oficial și reprezintă organizația în țară și străinătate, se arată într-un comunicat al CRS.

Potrivit sursei, Ministerul pentru Drepturile Omului și Minorități, Administrație Publică și Autoguvernare Locală din Belgrad a respins ”ca neîntemeiată și nefondată” contestația formulată de Ion Cizmaș la decizia Agenției pentru Registrele Economice privind înregistrarea noii conduceri a Comunității Românilor din Serbia.

”Prin această Sentință Definitivă și irevocabilă se reconfirmă starea inițială și reală în registrul asociațiilor din Serbia, iar Comunitatea Românilor din Serbia este reprezentată de președintele Stevan Mihailov (Satu Nou) și vicepreședinții dr. Dorinel Stan (Srediștea Mică), Marin Gașpăr (Vârșeț), Daniel Magdu (Covăcița) și Dorel Cebzan (Sân-Mihai)”, se mai arată în comunicatul semnat de președintele Stevan Mihailov.

”După aproape doi ani a fost depășit un moment crucial pentru cea mai veche organizație românească din  Serbia – Comunitatea Românilor din Serbia – și viitorul ei”, afirmă Stevan Mihailov, care adaugă că ” victoria este în primul rând a românilor pentru români”.