Săptămâna filmului românesc la Budapesta a ajuns la a X-a ediție

Săptămâna filmului românesc la Budapesta a ajuns la a X-a ediție

DISTRIBUIȚI

Cea de-a zecea ediţie a „Săptămânii filmului românesc la Budapesta”, cel mai important eveniment cinematografic românesc din Ungaria, va avea loc în perioada 13 – 17 octombrie, la Budapesta.

Filmele româneşti „America, venim!” (r. Răzvan Săvescu), „Q.E.D.” (r. Andrei Gruzsniczki), „Cel ales” (r. Cristian Comeagă), „De ce eu?” (r. Tudor Giurgiu), „Alt Love Building” (r. Iulia Rugină), „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” (r. Corneliu Porumboiu) şi „Aferim!” (r. Radu Jude) vor încânta publicul la Cinematograful de Artă „Uránia”, din Budapesta.

Seara de gală va debuta la Cinematograful „Uránia” din Budapesta de la ora 17.30, cu o conferinţă de presă, urmată de la ora 18.30 de proiecţia filmului artistic românesc „America, venim!” (r. Răzvan Săvescu). La conferinţa de presă va participa şi Tania Popa, actriţă a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, care va răspunde întrebărilor adresate de presa de specialitate.

În cadrul „Săptămânii filmului românesc la Budapesta” publicul din Ungaria este invitat să vizioneze în premieră o varietate de filme artistice româneşti incitante: „America, venim!” (r. Răzvan Săvescu), „Q.E.D.” (r. Andrei Gruzsniczki), „Cel ales” (r. Cristian Comeagă) şi „Alt Love Building” (r. Iulia Rugină).

Acestora li se vor alătura filme româneşti premiate internaţional, precum: „Aferim!” (r. Radu Jude) – „Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2015, „De ce eu?” (r. Tudor Giurgiu) şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” (r. Corneliu Porumboiu), film nominalizat la Riga pe lista celor mai bune 50 de filme europene ale anului 2014.

Evenimentul este realizat de Institutul Cultural Român Budapesta în parteneriat cu Cinematograful de Artă „Uránia” şi cu Secretariatul de Stat pentru Cultură din cadrul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria. „Săptămâna filmului românesc la Budapesta” reprezintă cel mai longeviv program cultural al Institutului Cultural Român din capitala ungară, desfăşurat anual, fără întrerupere, începând din 2006.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.