Schimb de experiență între profesorii de limba română din România și Ucraina

Schimb de experiență între profesorii de limba română din România și Ucraina

DISTRIBUIȚI

Un număr de 25 de cadre didactice de limba română din regiunea Cernăuți (Ucraina) au participat în perioada 10-16 iulie 2016, la Brănești (Ilfov), la cursul METODE INOVATIVE ÎN PREDAREA LIMBII ROMÂNE, organizat de Asociația CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂ  în parteneriat cu CASA CORPULUI DIDACTIC Ilfov șiCOLEGIUL SILVIC ”Th. Pietraru” din Brănești (Ilfov).

Participanții la curs au avut ocazia să facă schimb de experiență cu cadre didactice din județul Ilfov, să participe la prelegeri susținute de formatori din România, precum și la vizite de informare și documentare în București și județul Ilfov – Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon (Ilfov), Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională a României, Aleea Scriitorilor din București, Mănăstirea Cernica și Mănăstirea Pasărea.

De asemenea, cadrele didactice de limba română din regiunea Cernăuți au fost primite la Ambasada Ucrainei în România de Excelența Sa dl TEOFIL RENDIUK, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ucrainei în țara noastră.

Deschiderea oficială a cursului a avut loc luni, 11 iulie 2016, la Casa Corpului Didactic Ilfov, în prezența dnei SANDRA PRALONG, consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale, dlui PETRE GURAN, secretar de Stat în cadrul Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, dlui VIOREL BADEA, senator, vicepreședinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni a Senatului României, dnei DANIELA BARBU, inspector școlar general al IȘJ Ilfov,  dnei CRISTINA GHIȚĂ, inspector școlar general adjunct al IȘJ Ilfov, dnei ANTUANELA ROȘIORU, președinte Asociația Centrul Român pentru Inițiativă Socială, dlui FLORIN PETRESCU, director CCD Ilfov, inspectori școlari, directori și profesori de la instituțiile de învățământ din regiune.

METODE INOVATIVE ÎN PREDAREA LIMBII ROMÂNE – Curs pentru profesorii din comunitățile istorice este un proiect derulat de Asociaţia CENTRUL ROMÂN PENTRU INIŢIATIVĂ SOCIALĂ cu finanțarea Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, având ca parteneri Casa Corpului Didactic Ilfov și Colegiul Silvic ”Th. Pietraru” Brănești (județul Ilfov), cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți și al Asociației Cadrelor Didactice de Limba Română din Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.