Acasă Uncategorized Schimb de experiență și ghidare în carieră pentru studenții români din Marea...

Schimb de experiență și ghidare în carieră pentru studenții români din Marea Britanie

Liga Studenților Români din Străinătate va desfășura, pe 9 mai, în clădirea Ambasadei României, evenimentul ”LSRS Speed-Networking Event”, din cadrul LSRS Mentorship Scheme.

Proiectul este dedicat studenților și absolvenților români din Marea Britanie (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani), în vederea realizării unui schimb de experiență și ghidare în carieră timp de 3 luni prin punerea în contact direct cu modele de succes.

Domeniile de mentorat vor fi: Academic, Business & Economie, Arhitectură, IT, Medicină, Drept, Jurnalism & Comunicare, Administrație & Diplomație, Artă & Cultură și Inginerie.

Speakeri prezenți la eveniment vor fi Maximilian si Daniel Zielinski (arhitecții noului sediu Apple din California), Sergiu Jiduc (alpinist și explorator National Geographic), Alexandra Drăgoi (fotografă la The Guardian) și Mihai Dănilă (investment banker la Morgan Stanley).

Printre mentorii ce vor lua parte la eveniment se numără Mara Vasilache (arhitect BCI Design), Maria Tiron (asistent juridic), Oana Ștefan (lector pe drept european), Daniela Vitelaru (Founder&Executive Director la Romania in Contact), Lucia Sweet (jurnalist), Raluca Pop( Financial Information Provider), Casandra Stoenescu (M&G Investments) și mulți alții.

Evenimentul va oferi studenților o experiență de speed-networking autentică. De aceea, proiectul dorește să faciliteze crearea relațiilor de mentorat ce ulterior vor deveni parteneriate mentor-mentee pentru o perioadă de 3 luni, timp în care activitatea studentului va fi monitorizată. Accentul este pus pe experiența și dezvoltarea profesională a studentului. Astfel, LSRS Speed Networking nu se rezumă doar la o oportunitate de networking pasageră, ci vizează dezvoltarea profesională pe termen mediu și lung prin atenta îndrumare a studențiilor de către mentori, notează romani.co.uk

Prin urmare, nevoile practice la care “LSRS Speed Networking” încearcă să răspundă vizează lipsa unor cunoștințe profesionale practice care să complementeze pregătirea academică,a bsența unor modele de dezvoltare și sfaturi legate de aspecte ce țin de carieră adaptate profilului professional; lipsa unor căi alternative de a interacționa cu persoane din mediul profesional corespunzător ariei studiilor academic, dar și restricțiile pe care un român le întâmpină pe parcursul adaptării sale într-un mediu profesional britanic.