Acasă Cultura / Culte Schimb liber de idei, cunoștințe și practici, la prima ediţie a Focus...

Schimb liber de idei, cunoștințe și practici, la prima ediţie a Focus Atelier la Chişinău

Prima ediţie a Focus Atelier la Chişinău se desfăşoară în perioada 3-9 octombrie 2016 la Chișinău, cu sprijinul Centrului Naţional de Educaţie prin Artă și a Primăriei Municipiului Chişinău având ca parteneri Asociația Oberliht, Centrul de Artă Contemporană KSA:K, Festivalul One World Romania, Asociația Restart, Reboot the Roots și European Cultural Fundation.

Activităţile Focus Atelier se vor desfăşura conform următorului program:
3-7 octombrie, orele 14.00-18.00: Atelier „Teatru Forum & Teatru Invizibil” cu Lorand Maxim (România) și George Wielgus (Marea Britanie).

Loc de desfăşurare: Centrul Național de Educație Prin Artă, str. Serghei Lazo 23, mun. Chișinău

7 octombrie, ora 19:00: Dezbatere „Teatrul dedicat comunității” cu Lorand Maxim și George Wielgus

Loc de desfăşurare: Centrul Național de Educație Prin Artă, str. Serghei Lazo 23, mun. Chișinău

8 octombrie, ora 17.00: Film Documentar „Școala Noastră” – urmată de discuție cu publicul

Loc de desfăşurare: Zspațiu, str. Șciusev nr. 103, mun. Chișinău

9 octombrie, ora 17.00: Film Documentar „Blokada” – urmată de discuție cu publicul

Loc de desfăşurare:  Zspațiu, str. Șciusev nr. 103, mun. Chișinău

Focus Atelier este o platformă pentru schimbul liber de idei, cunoștințe și practici iniţiată în 2015 de Asociaţia Reciprocă din Cluj-Napoca.  În cadrul celei de-a doua ediţii, care a avut loc în luna martie 2016, platforma a găzduit ateliere, spectacole de teatru, proiecții de film documentar și a susținut dezbateri având ca temă educația și pedagogia artistică. În realizarea evenimentelor au cooperat majoritatea spațiilor independente de arte performative de pe scena Clujului. Acestora li s-au adăugat alte teatre, asociații și spații creative din țară și din străinătate.

Pe lângă partenerii români, platforma a atras deja implicarea unor operatori culturali din spațiul european și a unor universități de prestigiu din Europa, precum este universitatea Amsterdam University of the Arts. La atelier au luat parte atât artiști români, cât și străini, iar pe lângă publicul din spaţiul românesc, exista un interes constant din partea publicului străin interesat direct activitatea acestuia.