Scrimă: Primul ”podium” din ultimul deceniu

Scrimă: Primul ”podium” din ultimul deceniu

foto: FR de Scrima

Echipa românească de spadă formată din junioare a câștigat medaliile de argint, marți, la Campionatele Mondiale de scrimă dedicate cadeților și juniorior, organizate în orașul italian Verona, a anunțat federația română de profil.

Performața este cu atât mai importantă cu cât reprezintă prima clasare pe podium pentru „tricolori”, la această categorie de vârstă, la Mondiale, în ultimii zece ani.

Echipa feminină de spadă a României, formată din junioarele Alexandra Predescu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier și Denisa Barosan și antrenată de Nicolae Ille și Iulian Bratu, a fost învinsă, în finală, de reprezentanții gazdelor, cu scorul de 45 la 31. În cursul zilei, junioarele au avut următorul parcurs: primul tur – liber, turul al doilea – 45 la 26 în fața Mexicului, turul al treilea – 39 la 38 în fața Ungariei, sferturi – 45 la 39 în fața Statelor Unite ale Americii, semifinale – 31 la 30 (la prioritate) în fața Ucrainei.

Italia ne poartă noroc

Precedenta medalie mondială obținută de români, la juniori, a fost tot una de argint, cucerită de Simona Deac (actuală Pop), în anul 2008, tot la spadă și tot în Italia, la Acireale, în proba de individual.

La echipe, ultima medalie românească la juniori datează din 2004, când bronzul a fost cucerit de spadasinele Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu și Oana Puiu, la Plovdiv (Bulgaria).

România este reprezentată la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeți și juniori de la Verona de 34 de sportivi. Competiția, care se desfășoară în „Cattolica Center”, în perioada 1-9 aprilie, continuă cu duelurile la sabie juniori individual feminin și masculin (miercuri), sabie cadeți individual feminin și masculin (joi), sabie juniori echipe feminine și masculine (vineri), floretă juniori individual feminin și masculin (sâmbătă), floretă cadeți individual feminin și masculin (duminică) și floretă juniori echipe feminine și masculine (luni).