Sculpturi purtabile în Capitala Europeană 2015

Sculpturi purtabile în Capitala Europeană 2015

Sculpturile purtabile create de artistul vizual Doru Dumitrescu vor fi expuse la Mons, în Belgia, în cadrul unui week-end cultural românesc, în perioada 10-12 iulie.

Artistul timișorean va expune 30 dintre ultimele sale creații din seria ”Doru Dumitrescu. Weareable sculptures”. Ele vor fi prezentate în premieră publicului belgian și european din capitala culturală a Europei – Mons 2015.

”Mă simt onorat să figurez în grupul de artiști români care vor lua parte la week-endul organizat de Fundația Mons 2015 și ICR Bruxelles. Am pregătit o colecție de sculpturi purtabile – câteva  dintre ele direct inspirate de circumstanţele care au dus la prezenţa mea acolo”, spune Doru Dumitrescu.

“O alta surpriză pe care o dezvălui pe această cale, și de care publicul se va putea bucura prin libera interacțiune, este aducerea în cadrul evenimentului a unor leagăne speciale denumite UȚA pe care le-am pregătit împreună cu arhitecta Diana Giurea, acestea cunoscând în foarte scurt timp o largă apreciere în special din partea unui public consumator de design de produs atât din România și din lume”, adaugă artistul.

Artistul derulează numeroase proiecte de artă contemporană în spațiul public european. Bijuterii de lemn, instalații, sculpturi, designerul român experimentează și inovează arta românească a lemnului, iar creațiile sale devin  adevărate simboluri ale naturii la purtător.

Vernisajul expoziției are loc în seara zilei de 10 iulie la Maison Folie din Mons, în prezența reprezentanților Fundației Mons 2015 și a numeroși artiști belgieni.

În zilele de 11 și 12 iulie, cu sprijinul ICR Bruxelles, artistul va organiza două ateliere demonstrative de creație în cadrul cărora va exemplifica diferite etape ale realizării unor creații purtabile.