Se caută voluntari pentru Târgul de Carte din Madrid

Se caută voluntari pentru Târgul de Carte din Madrid

  Institutul Cultural Român de la Madrid lansează apelul de recrutare de voluntari pentru cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte din Madrid, ce se va desfășura în perioada 25 mai-10 iunie în Parcul Retiro din Madrid, şi la care România va participa anul acesta în calitate de ţară invitată.

  Voluntarii vor lucra alături de echipa de organizare în perioada târgului și vor avea ocazia să interacționeze cu importante personalități ale scenei culturale româneşti şi spaniole.

  Voluntarii vor sprijini echipa de organizare îndeosebi în domeniul logistic: preluarea invitaților, oferirea de informații vizitatorilor, fotografierea evenimentelor ori permanența la standul României.

  Printre criteriile de selecție se numără disponibilitatea de timp, experiența anterioară și cunoașterea limbilor română şi spaniolă la nivel avansat.

  Voluntarii interesați ne pot scrie la adresa de email icrmadrid@icr.ro o scurtă scrisoare de motivație la care vor atașa un Curriculum Vitae actualizat.

  Calendarul apelului la candidaturi:

  Termen-limităde depunere a candidaturilor: 15 mai

  Perioada interviurilor: 16-18 mai

  Perioada formării voluntarilor: 21-22 mai

  Perioada de voluntariat: pe durata Târgului, în perioada 25 mai-10 iunie.

  Târgul de carte Retiro este cel mai mare eveniment din Spania dedicat vânzării de carte şi este vizitat anual de peste două milioane de persoane, fiind un eveniment unic din acest punct de vedere. România va organiza un număr de aproximativ 100 de activități: conferințe, lansări de carte, ateliere pentru copii și adulți, concerte, proiecții de film etc.

  Pentru mai multe detalii legate de programul activităţilor derulate de Institutul Cultural Român, vă invităm să urmăriți pagina de Internet www.icr.ro/madrid/.