Se cere redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Racovăţ, dintre România şi...

Se cere redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Racovăţ, dintre România şi Ucraina

Foto: Poliţia de Frontieră

Primarii din mai multe comune ale judeţului Botoşani fac un apel la autorităţile guvernamentale să facă demersuri pentru redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Racovăţ, dintre România şi Ucraina.

Preşedintele filialei Botoşani a Asociaţiei Comunelor din România, Dumitru Chelariu, susţine că redeschiderea punctului de la Racovăţ ar îmbunătăţi colaborarea administraţiilor locale din zona transfrontalieră şi le-ar permite acestora să depună proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene.

Mulţi primari din zona aceasta mă întreabă, săptămână de săptămână, când se deschide vama. Se manifestă un interes deosebit pentru acest punct vamal de ambele părţi, iar noi, ca primari, am vrea să avem acces mai uşor în zona aceasta pentru a putea desfăşura programele transfrontaliere care ne bat la uşă“, a afirmat preşedintele ACR Botoşani.

Dumitru Chelariu, care este primarul comunei Pomârla, situată la frontiera cu Ucraina, susţine nevoia intensificării relaţiilor diplomatice dintre România şi Ucraina, pentru finalizarea negocierilor pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei situat pe raza judeţului Botoşani.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ a fost închis în 2010 în vederea modernizării, însă, in pofida investiţiilor realizate, el nu a fost redeschis. Sursa: AGERPRES