Se dă startul Festivalului “Undercloud”

Se dă startul Festivalului “Undercloud”

Foto: undercloud.ro

Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, în cadrul căruia vor fi prezentate peste 40 de spectacole românești, producții străine, spectacole-lectură și conferințe, începe marți la București, anunţă hotnews.

Spectacolul de deschidere începe la Sala Mare a ARCUB Gabroveni, de la ora 18.00. Este un spectacol din Polonia, numit “Ultima bandă a lui Krapp” în regia lui Jaroslaw Fret, o producţie a  Institutului Grotowski.

Tot în prima zi a festivalului, spectatorii vor putea vedea două spectacole aflate în concurs: “O femeie singură”, în regia lui Daniel Grigore-Simion, o producție a Teatrului de Artă, de la ora 19,00 și “Pe jumătate cântec”, în regia Cristei Bilciu, o producție Teatrul de Foc, de la ora 20.00. De la ora 22.00, va fi spectacolul ”Maria Callas – La Divina”, în regia lui Radu Gabrea.

La 50 de ani de carieră, Alexa Visarion își face debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră în țara noastră: ”Hughie” de Eugene O’Neill. Spectacolul, producție UNTEATRU, va fi prezentat în festival în 27 august și va fi urmat de un dialog cu Alexa Visarion ”Despre viață și teatru, în ce ordine vreți”. Până în 31 august, pasionații de teatru se vor putea întâlni cu personalități ale lumii artistice românești. Totodată, filosoful, eseistul și romancierul Pascal Bruckner își va lansa, în premieră mondială, la Undercloud, cel de-al doilea text dramatic.