Acasă Canada Se votează și în SUA și Canada

Se votează și în SUA și Canada

A doua zi a votării în străinătate la alegerile parlamentare 2020 a început și în secțiile din SUA și Canad, anunță MAE.

MAE precizează că a doua zi a votării în străinătate decurge în condiții bune și că la ora 17:00, ora României, s-au deschis și secțiile organizate în vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland și Seattle) și al Canadei (Vancouver). i

Tot la orele 17.00 s-a încheiat votul în 19 secții din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam și Kazahstan. Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate.

Secțiile de votare sunt deschise între orele 07:00 și 21:00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23:59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare sau se află la rând în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de vot.