Secretarul de Stat Veaceslav Șaramet s-a întâlnit cu beneficiari ai finanțărilor oferite...

Secretarul de Stat Veaceslav Șaramet s-a întâlnit cu beneficiari ai finanțărilor oferite de MRP peste Prut

Veaceslav Șaramet, secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP),  se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 18-21 noiembrie 2017.

Având în vedere sprijinul acordat de MRP activității românilor din afara granițelor prin acordarea de finanțări nerambursabile și alte mijloace de sprijin financiar, sâmbătă, 18 noiembrie a.c., secretarul de Stat a avut o întâlnire cu beneficiari ai finanțărilor oferite în zona de peste Prut, exprimându-și astfel susținerea activității acestora.

Totodată, demnitarul a avut întrevederi cu liderii organizațiilor nonguvernamentale din Republica Moldova, favorizând astfel dialogul pe diverse teme, precum colaborarea cu statul român și cu mediul asociativ din România, inițiative și acțiuni dedicate păstrării și promovării identității românești.

De asemenea, luni, 20 noiembrie a.c., secretarul de stat a avut o întâlnire cu șeful Biroului Relații cu Diaspora, doamna Olga Coptu, prezentând prioritățile MRP și evocând importanța păstrării unor relații cât mai strânse cu românii de pretutindeni, atât cei din comunitățile istorice, cât și diaspora de mobilitate.