Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE și-a prezentat scrisorile de acreditare...

Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui CE

Presentation of the credentials of the new Heads of Mission to Ursula von der Leyen, President of the European Commission

Șeful Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, ambasadorul Daniela Morari, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul convorbirii bilaterale, care a urmat după ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare, ambasadorul Republicii Moldova s-a referit la prioritățile mandatului său, în special la implementarea eficientă a Acordului de Asociere RM – UE, precum și la participarea constructivă a țării noastre în Parteneriatul Estic. De asemenea, s-a reiterat înalta apreciere din partea autorităților de la Chișinău pentru asistența oferită de către UE în contextul COVID-19.

La rândul său, Ursula von der Leyen a felicitat diplomatul moldovean cu intrarea oficială în funcție, menționând importanța pentru UE a cooperării cu țara noastră.  Totodată, înaltul oficial european s-a interesat despre situația epidemiologică aferentă COVID-19 din țara noastră, precum și despre măsurile întreprinse de către autorități pentru gestionarea acesteia.

Ceremonia reprezintă ultimul element al procedurii de acreditare al noului șef de misiune, care  început pe data de 6 martie 2020 cu prezentarea scrisorilor de acreditare președintelui Consiliului European, Charles Michel., anunță Ministerul de Externe și Integrării Europene din Republica Moldova.