Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunile comitetelor militare ale NATO și...

Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunile comitetelor militare ale NATO și UE

DISTRIBUIȚI

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, va participa, în perioada 17 – 19 mai, la reuniunile Comitetului Militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO MC) și Comitetului Militar al Uniunii Europene (EU MC), organizate la Bruxelles, în formatul șefilor apărării.

În cadrul întâlnirii NATO MC, din data de 18 mai, vor fi abordate teme privind perspectivele „NATO 2030″, angajamentele operaționale curente și planificarea operațiilor și misiunilor, concentrarea eforturilor pentru accentuarea aplicării măsurilor de asigurare, precum și provocările actuale din mediul de securitate.

Pe agenda ședinței EU MC, din data de 19 mai, sunt înscrise subiecte privind orientările în domeniul apărării din procesul de concretizare a Busolei Strategice, progresul realizat pe dimensiunea securității și apărării UE, inclusiv contribuția țărilor membre la structura de forțe și continuarea misiunilor sub mandatul Uniunii. Anul acesta, ședința coincide cu cea de-a XX-a aniversare a EU MC.

Comitetul Militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord este cea mai înaltă autoritate militară a NATO. Pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfășoară, de regulă, de două ori la sediul NATO din Bruxelles și o dată într-o ţară membră a Alianţei.

Comitetul Militar al Uniunii Europene reprezintă cel mai înalt forum al Consiliului Uniunii Europene în domeniul Politicii Comune de Apărare și Securitate și este constituit din șefii apărării din statele membre. Liderii militari își armonizează pozițiile naționale și propun cursuri de acțiune în domeniul securității comune europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.