Selecție pentru European Music Campus Orchestra 2016 (Austria)

Selecție pentru European Music Campus Orchestra 2016 (Austria)

Tinerii muzicieni români cu vârsta sub 21 de ani pot participa, până în 10 aprilie, la preselecția pentru European Music Campus Orchestra 2016 – un proiect al Festivalului de la Grafenegg, Austria, și al Orchestrei Europene de Tineret (EUYO), ajuns la treia ediție.Cei selectați să facă parte din European Music Campus Orchestra vor avea ocazia să participe la European Music Campus de la Grafenegg, între 23 iulie şi 7/8 august 2016, unde vor repeta alături de Orchestra Europeană de Tineret (EUYO), vor studia împreună cu muzicieni și profesori de prestigiu, vor cânta alături de alți tineri talentați în cadrul European Music Orchestra 2016, vor putea asista la concertele de vară de la Grafenegg şi ale EUYO și vor lua parte la activităţi de socializare, ce includ și o vizită ghidată la Viena.

European Music Campus este un centru pentru tinerii muzicieni talentaţi din Europa. Campusul, creat în jurul rezidenţei Orchestrei Europene de Tineret (EUYO) la Grafenegg, se află în inima Europei, în apropiere de Viena, pe domeniul idilic de la Grafenegg, unde se află numeroase spații performative. Campusul funcţionează pe perioada concertelor de vară şi a Festivalului de la Grafenegg.

Iniţiat în anul 2014, ca parte a proiectului Towards 2020, finanţat prin programul Europa Creativă, European Music Campus este un parteneriat între Grafenegg şi EUYO ce îşi propune să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Pentru a putea participa la selecţie, candidaţii trebuie să fie de nivel mediu/avansat, pre-Conservator și Conservator, să aibă cel mult 21 ani de ani şi să cânte la unul din următoarele instrumente: Vioară – 16 locuri disponibile, Violă – 6 locuri disponibile,Violoncel – 4 locuri disponibile, Contrabas – 3 locuri disponibile, Flaut – 2 locuri disponibile, Oboi – 2 locuri disponibile, Clarinet – 2 locuri disponibile, Fagot – 2 locuri disponibile, Corn – 2 locuri disponibile, Trompetă – 2 locuri disponibile sau Timpan – 1 loc disponibil.

Membrii European Music Campus Orchestra (EMCO) vor repeta la Grafenegg sub îndrumarea tutorilor EUYO, inclusiv a Directorului de repetiţii EUYO, Peter Stark, şi a foştilor membri ai orchestrei, şi vor pregăti un concert ce va avea loc în data de 6 august 2016 la Grafenegg.