Senatorul Titus Corlățean a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului...

Senatorul Titus Corlățean a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24 – 28 aprilie 2017), senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, a fost ales în funcția de vicepreședinte al APCE. Mandatul de vicepreședinte va fi exercitat pe durata anului 2017 și va permite reprezentarea în Biroul APCE, cea mai importantă structură a acestei organizații parlamentare paneuropene, cu atribuții de coordonare a activității Adunării și a comisiilor sale.

Biroul APCE este alcătuit din președinte, vicepreședinți, liderii celor cinci grupuri politice și președinții celor opt comisii permanente ale Adunării.

Senatorul Titus Corlățean va conduce lucrările plenului Adunării Parlamentare a Consilului Europei, în cursul zilei de miercuri, 26 aprilie a.c., în calitate de președinte de ședință.

Totodată, plenul APCE a validat, în cursul zilei de luni, 24 aprilie a.c., deplinele puteri ale noii Delegații a Parlamentului României la APCE.