Senatorul Viorel Badea cere MAI trimiterea unui atașat în Andaluzia, regiune în...

Senatorul Viorel Badea cere MAI trimiterea unui atașat în Andaluzia, regiune în care românii se confruntă cu fenomenul sclaviei moderne

Senatorul Viorel Badea, secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării cere Ministerului Afacerilor Interne trimiterea unui atașat în Andaluzia, regiune în care românii se confruntă cu fenomenul sclaviei moderne.

De asemenea, în urma deplasării pe care a făcut-o în perioada 6-11 decembrie în Spania, și a discuțiilor cu reprezentanți ai comunității românești din Peninsulă, senatorul senatorul cere Ministerului Transporturilor să analizeze posibilitatea înfiintării unei linii directe între România (un oraș care se va stabili în urma unui sondaj în rândul românilor rezidenți în provincia Almeria) și Almeria. ”În prezent, cei peste 80.000 de români rezidenți în această regiune sunt nevoiți să vină în România cu niște costuri exagerate, având uneori legături cu două escale”, a spus senatorul.

”Discuțiile au vizat problemele cu care se confruntă românii rezidenți în această regiune a Peninsulei, precum și eventualele modalități de rezolvare, Andaluzia fiind o regiune unde mulți români devin prada sclaviei moderne și a muncii forțate, subiect pe care l-am supus atenției atât Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cât și autorităților locale și centrale spaniole.

Am avut ocazia să intru în contact cu numeroși români care fac cinste țării prin activitatea lor, români apreciați în comunitățile în care locuiesc și care contribuie în mod activ în societatea de adopție, la Sevilla, Roquetas de Mar, Palos de la Frontera, Cartaya, Malaga, La Mamola, dar și în Parohia Ortodoxă Română „Sf. Apostol Toma” din Faro (Portugalia). Sunt antreprenori, ingineri, avocați, oameni care excelează în domeniile lor și care și-au exprimat speranța că România va deveni o țară care să le ofere șansa pe care o au în Spania, o țară fără corupție și cu adevărat europeană”, a mai spus parlamentarul.