Serată dedicată simbolisticii veșmintelor naționale, la sediul ICR din Capitală

Serată dedicată simbolisticii veșmintelor naționale, la sediul ICR din Capitală

Foto: ICR

Institutul Cultural Român organizează joi, 6 iulie 2017, de la ora 19.30, evenimentul „Mesageri identitari”, care va fi găzduit în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României din Bucureşti. Pornind de la o selecție de tablouri aflate în patrimoniul muzeului, în care sunt reprezentate personaje care poartă costume tradiționale românești, Institutul Cultural Român va organiza o serată dedicată simbolisticii veșmintelor naționale.

Programul serii va include o serie de expozeuri susținute de specialiștii în arte vizuale: dr. Anne Théry, specialist de la Muzeul Matisse, prof. univ. dr. Doina Ișfănoni, prof. univ. dr Adina Nanu, președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu şi  directorul Muzeului Național de Artă, Călin Stegerean. Va urma un minirecital de lieduri folclorice în interpretarea Ioanei Ardelean – voce, acompaniată de profesorul Aurel Mustățea – pian.

Ambasadorul Franței, Michele Ramis, va participa la eveniment, alături de numeroase personalități din lumea diplomatică și culturală, care vor fi invitate să îmbrace elemente din costumul tradițional românesc și din costumul tradițional din țările lor de origine.