Serviciul Consular în 3 paşi simpli

Serviciul Consular în 3 paşi simpli

Sursă foto: occidentul-romanesc.com

Din  23 ianuarie, consulatele românești din Spania au început desfășurarea unei noi activităţi consulare numai în baza programărilor făcute în prealabil.

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro  este o metodă  eficientă pentru evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea imediată a serviciului consular și eliminarea riscului de a te prezenta la consulat fără a avea la tine toate documentele necesare.

Astfel, orice serviciu consular poate fi obținut în doar trei paşi:
1. Alegi serviciul consular de care ai nevoie și completezi datele cerute.
2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, alegi ziua și ora la care să te prezinți la sediul consulatului.
3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.

Un alt aspect important, îl reprezintă faptul că accesul în sediile oficiilor consulare va fi permis numai persoanelor care au programare (efectuată prin mijloacele puse la dispoziție de oficiile consulare), în baza unui act de identitate, metodă survenită în contextul actual al securitatăţii și menţinerii nivelului ridicat de alertă de către autorități. Sunt exceptați minorii care însoțesc sau sunt însoțiți de adulţi. De asemenea, programările pentru servicii consulare sunt gratuite.

Ca ultimă precizare, cetăţenii români sunt atenţionaţi să nu apeleze la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare, deoarece puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune.

Ambasada României la Madrid si oficiile consulare din Spania nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.

  • Consulatul General al României la Barcelona – barcelona.programari@mae.ro;
  • Consulatul General al României la Sevilla – sevilla.programari@mae.ro;
  • Consulatul General al României la Bilbao – bilbao.programari@mae.ro;
  • Consulatul al României la Castellón de la Plana – castellon.programari@mae.ro;
  • Consulatul României la Zaragoza – zaragoza.programari@mae.ro;
  • Consulatul României la Ciudad Real – ciudadreal.programari@mae.ro;
  • Viceconsulatul României la Almería – almeria.programari@mae.ro.

Doar pentru cazuri excepționale, se acceptă solicitări de programări transmise şi la adresele de email: Secţia Consulară a Ambasadei României la Madrid – madrid.programari@mae.ro.