Sesiuni de informare pentru diaspora referitoare la votul prin corespondență

Sesiuni de informare pentru diaspora referitoare la votul prin corespondență

Ministrul delegat pentru Relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit cu românii din Spania, în perioada 28 – 29 noiembrie, cu ocazia unor evenimente dedicate Zilei Naţionale. În acest context, Stoenescu a anunţat lansarea unor sesiuni de informare şi consultanţă pentru diaspora, care se referă, printre altele, la votul prin corespondenţă,  informează Ministerul Afacerilor Externe.

Sesiunile de informare au ca scop identificarea modalităţilor de accesare a fondurilor europene POSDRU, având trei axe de finanţare: formare profesională continuă pentru angajaţi, români antreprenori în Europa, prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii. Stoenescu și-a exprimat susținerea pentru organizarea unor evenimente de promovare a potenţialului investiţional în România, precum şi organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora.

De asemenea, ministrul a precizat că o prioritate a sa vizează derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenţă, astfel încât toţi cetăţenii să cunoască procedurile pentru exercitarea dreptului de vot, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.