Și a fost și 10 august 2019/Fifor mulțumește celor care au manifestat...

Și a fost și 10 august 2019/Fifor mulțumește celor care au manifestat civilizat

DISTRIBUIȚI

Peste 20.000 de persoane au protestat sâmbătă, 10 august 2019, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut. De această dată, cei care trăiesc în afara granițelor țării au preferat să vină acasă, în concediu, așa cum se întâmplă în fiecare an în luna august, și să stea alături de familie sau să meargă la munte sau la mare. Mobilizarea pe paginile de socializare nu a avut efecutul scontat. Nici pianistul german de origine italiană Davide Martello, cunoscut pentru reprezentaţiile susţinute în zone de conflict din lume sau unde au avut loc tragedii, care a susținut un recital de mai multe ore sâmbătă seara, nu a reușit să adune mai mulți oameni. Poate și căldura mare a fost o cauză. Au participat, în schimb, membri de partid care au încercat să fie mai vocali și nemulțumiți din mai multe zone ale țării, fără nicio legătură cu reprezentanții diaspora.

Oamenii au purtat pancarte cu diverse mesaje şi steaguri, au cerut demisia Guvernului, au avut fluiere şi vuvuzele. PSD şi Jandarmeria au fost ţinta altor scandări ale protestatarilor.

”Demisia Teodorovici, Daea”, ”Fără penali în funcţii publice”, ”Corupţia ucide”, ”România nu e a voastră! Plecaţi la căpşuni sau la puşcărie” au fost câteva dintre mesajele afişate în piaţă.

Au fost aprinse candele în memoria fetelor dispărute la Caracal, dar şi a celor care au murit la Colectiv.

Reprezentanţi ai Poliţiei Locale au împărțit oamenilor sticle cu apă.

Au fost două cazuri de persoane depistate la filtrele de la intrarea în piaţă cu arme albe, iar o a treia persoană cu obiecte pirotehnice. De asemenea, o a patra persoană care a avut o dispută verbală cu forţele de ordine a fost identificată şi amendată.

Mitingul s-a încheiat aproape de miezul nopții.

Mulțumirile lui Fifor

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, vicepremierul Mihai Fifor, le-a mulţumit celor care au participat la protestele de sâmbătă pentru modul civilizat şi paşnic în care s-au manifestat.

”Mulțumesc, în numele Ministerului Afacerilor Interne, tuturor cetățenilor care astăzi au participat la proteste într-un mod atât de civilizat și de pașnic. Ați sancționat atât tentativele de instigare la violență, cât și pe cele de politizare a evenimentului, așa încât am asistat, cu toții, la un act democratic sănătos și fără incidente. Mulțumesc totodată tuturor autorităților implicate pentru mobilizare, pentru atitudinea responsabilă și profesionalismul de care au dat dovadă. Spuneam zilele trecute că sunt mulți oameni în MAI care își iubesc și respectă meseria, iar astăzi acest lucru s-a văzut”, a scris aseară, pe Facebook, Mihai Fifor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.