”Silent Places”: Magia dansului adusă românilor din Viena

”Silent Places”: Magia dansului adusă românilor din Viena

Românii din Viena și nu numai vor avea ocazia să se bucure de magia dansului prin proiecţia filmului de dans ”Silent Places” realizat de românca Simona Deaconescu, eveniment organizat la 13 august. Proiecţia se va desfăşura în prezenţa coregrafei şi dansatoarei Simona Deaconescu care va îşi va prezenta activitatea şi primul film realizat în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu public. Evenimentul este prilejuit de participarea Simonei Deaconescu la ediţia de anul acesta a programului danceWEB, derulat în perioada 16 iulie – 20 august la Viena.

”Silent Places” este un film cu şi despre dans, a cărui imagine este semnată Oleg Mutu, coloana sonoră aparţinându-i compozitorului Cari Baczo-Tibor. Întâlnirea personajelor, a celor cinci dansatori (Dragoş Istvan Roşu, Răzvan Stoian, Irina Ştefan, Simona Deaconescu, Alexandra Bălăşoiu) se petrece într-un spaţiu arid, care accentuează povestea creată de mişcările interpreţilor.

Filmul a avut premiera în România în 2013 şi a fost prezentat în cadrul Loikka International Dance Film Festival (Finlanda) şi International Screendance Festival (SUA). Scurtmetrajul este produs de Tangaj Dance şi Tapioca Film în cooperare cu Stalker Film şi Somnia Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Cinelabs Romania, Raza Studio şi r3 şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Simona Deaconescu este coregraf şi dansator, absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (secţia Coregrafie) şi a studiilor masterale în Artele spectacolului coregrafic, din cadrul aceleiaşi universităţi. Simona a studiat şi regie de film, lucrând ca scenarist pentru producţii TV. Derulează proiecte în domeniul dansului, filmului şi managementului cultural, apreciate atât de public, cât şi de critica de specialitate.