Silvia Dumitrache răspunde ministrului de Interne italian: ”Să îi ajutați pe angajatori...

Silvia Dumitrache răspunde ministrului de Interne italian: ”Să îi ajutați pe angajatori să respecte legislația italiană”

Silvia Dumitrache, președinta Asociației Femeilor Românce din Italia – ADRI, reacționează față de recentele declarații ale ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, privind somarea României și Bulgariei de a limita migrația ”sclavilor” în Italia. 

”Vă reamintim că cetățenii români sunt exploatați în Italia. Așa încât este de datoria Dumneavoastră să îi ajutați pe angajatori să respecte legislația italiană pentru a preveni și reduce traficul de forță de muncă ieftină, sclavia modernă și traficul de persoane”, este replica Silviei Dumitrache dată oficialului italian.

Desigur, și România trebuie să fie mai angajată în acest sens, să informeze, să-și protejeze cetățenii și să respecte drepturile omului”, a mai adăugat președinta ADRI.

Matteo Salvini, vicepremier al Italiei, ministru de Interne şi liderul formaţiunii radicale Liga Nordului, a acuzat România şi Bulgaria că trimit “sclavi” în Europa occidentală, cerând măsuri pentru limitarea traficului de persoane şi cazurilor de exploatare, relatează Știrile Pro TV.

Oficialul italian a precizat, totodată, că se va adresa omologilor săi din România și Bulgaria privind ”importul de sclavi”.

Vom încerca să aplicăm măsuri de constrângere şi pentru legalitatea transporturilor; în ultima perioadă au fost sechestrate 300 de mijloace de transport, autoutilitare cu numere de înmatriculare bulgare şi fără asigurare. Există şi un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria. Le voi scrie colegilor mei din aceste ţări pentru că, dat fiind că fac parte din Uniunea Europeană, trebuie să ia la rândul lor măsuri pentru controlul mijloacelor de transport şi persoanelor. Obiectivul este o gestionare transparentă a transporturilor, aş spune chiar un sistem public de transporturi, pentru a opri afacerile grupurilor de crimă organizată”, a subliniat Matteo Salvini, potrivit publicaţiei Il Messaggero şi site-ului TGcom24.Mediaset.it, conform Hotnews.