Simona Halep încheie anul pe prima poziţie în clasamentul WTA

Simona Halep încheie anul pe prima poziţie în clasamentul WTA

Foto: ProSport

Simona Halep a primit duminică, la Singapore, trofeul pentru performanţa de a încheia anul pe prima poziţie în clasamentul WTA. Dintre cele 25 de jucătoare care au urcat pe primul loc de-a lungul timpului, Halep este a 13-a care termina un sezon în calitate de lider mondial.

“Sunt încântată să fiu aici. Este o onoare să fiu a 13-a jucătoare care termina anul pe primul loc. Se pare că este numărul meu norocos. Este o recompensă pentru ceea ce am făcut în acest an. A fost un an dificil, mai ales la început, când am fost accidentată. Am reuşit să revin. La French Open am fost dezamăgită după acel meci, dar am reuşit să revin din nou. Am jucat din ce în ce mai bine şi acum termin anul pe primul loc. Totul merge bine pentru mine când vine vorba despre 13”, a declarat Simona Halep înainte de a primi trofeul şi inelul rezervate liderului mondial la finalul anului, potrivit Digi Sport.

“Pot să folosesc două cuvinte? Dificil şi uimitor. Este un sentiment grozav să termin anul pe primul loc. Cel mai bun moment de pe teren a fost atunci când am câştigat cu Ostapenko la Beijing. E mai special finalul sezonului, când văd cât de puţine jucătoare au terminat anul ca lider mondial.
Nu simt acum niciun fel de presiune, pentru că sezonul s-a terminat, dar îmi imaginez că va fi puţin mai dificil anul viitor, pentru că va trebui să muncesc mai mult. Acum vreau să mă relaxez şi să mă bucur mai mult de tenis, să dau tot ce pot pe teren”
, a răspuns Halep, într-o conferinţă de presă, întrebata cum descrie parcursul către primul loc în clasamentul WTA, potrivit Digi Sport.

Rezultatele de la Singapore au fost în favoarea Simonei, care termina anul pe prima treaptă a podiumului. După ce a părăsit Turneul Campioanelor încă din faza grupelor, jucătoarea din Constantă a profitat de eliminarea Karolinei Pliskova în semifinale şi vă mai bifa cel puţin 11 săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA. Pliskova era singura care o mai putea depăşi pe Halep în ierarhia WTA, cehoaica fiind nevoită să câştige titlul la Singapore.

Simona Halep a ajuns în premieră lider mondial pe 9 octombrie, graţie succesului din semifinalele turneului de la Beijing în fata letonei Jelenei Ostapenko. În 2017, Halep a câştigat turneul de la Madrid (Premier Mandatory) şi a mai disputat alte patru finale: Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Şlam) şi Roma (Premier 5).

De asemenea, Simona Halep este jucătoarea cu cea mai lungă prezenta în Top 10 WTA (196 de săptămâni), în care a pătruns la 27 ianuarie 2014. În Top 5 WTA a intrat prima dată în primăvara anului 2014 şi de atunci a ieşit doar 8 săptămâni dintre primele 5 jucătoare ale lumii, scrie  hotnews.

Simona este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului românesc la simplu, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974.