Situaţia românilor din Ucraina analizată de presa românească la biblioteca “Glasul...

Situaţia românilor din Ucraina analizată de presa românească la biblioteca “Glasul Bucovinei” din Cernăuţi

DISTRIBUIȚI

O întâlnire a jurnaliștilor români din nordul Bucovinei cu reprezentanții Institutului Cultural Român din București a avut loc la biblioteca Glasul Bucovinei” din Cernăuţi.La întâlnirea organizată de redacţia revistei de istorie şi cultură „Glasul Bucovinei” (Cernăuţi-Bucureşti) au participat Nagy Mihály Zoltán, vice-preşedintele ICR, Mădălina Marcu, secretar de redacţie la revista „Lettre Internationale” din Bucureşti şi coordonator de proiect „Glasul Bucovinei”, membrii redacţiei revistei cernăuţene, dar şi jurnalişti din Cernăuţi: Nicolae Toma şi Maria Toacă de la publicaţia „Zorile Bucovinei”, Nicolae Hauca de la Euromedia Bucovina, Clement Lupu de la F.I.J.R., anunţă BucPress.eu.
În cadrul evenimentului, acad. Alexandrina Cernov, redactor-şef al revistei „Glasul Bucovinei” a prezentat istoria publicaţiei ştiinţifice şi de cultură pe care o conduce, dar şi situaţia românilor din zonă.
Jurnaliştii români au avut ocazia să pună întrebări vice-preşedintelui ICR privind activitatea instituţiei pe care o reprezintă. Nagy Mihály Zoltán a conturat principalele scopuri ale ICR, dând încredinţări că revista „Glasul Bucovinei”, dar şi alte reviste din Rep.Moldova, vor fi în continuare sprijinite de ICR.
De asemenea, Nagy Mihály Zoltán a menţionat că revista „Glasul Bucovinei” trebuie promovată, susţinută, popularizată, fiindcă are şansa să devină cu adevărat „glasul românilor din Cernăuţi”.
Participanţii la întâlnire au îndemnat reprezentanţii ICR să întreprindă cât mai des posibil vizite la Cernăuţi, susţinând şi promovând proiecte culturale de anvergură în spaţiul românesc de pretutindeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.