Acasă Stiri Slujba adopției a doi copii în familia unor medici români, săvârșită în...

Slujba adopției a doi copii în familia unor medici români, săvârșită în biserica românească din Oslo

Credincioșii români din capitala Norvegiei s-au rugat duminică, 17 aprilie 2016, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord. În zilele trecute, ierarhul i-a spovedit și îndrumat duhovnicește, iar duminică i-a împărtășit în biserica românească din Oslo, alături de copilașii care au primit din mâna păstorului lor mai multe daruri. Cântarea de la strană a fost completată de câteva imne specifice Postului Mare, interpretate de tenorul Gabriel Bârjovanu, solist la Opera Regală din Oslo.

DSC_0929În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Macarie a botezat și a săvârșit rânduiala înfierii pentru doi copii chilieni, Bryan și Antonela, adoptați de o familie de medici români.

Deși se află de numai șase luni în familia medicilor Dana și Ioan Cernucan, Bryan și Antonela vorbesc românește.

La slujbă au fost prezenți și Dumitru și Mihaela Nan, părinții care au fost despărțiți de cei doi copii prin decizia autorităților norvegiene. Ei au parcurs două mii de kilometrii din orășelul lor până la Oslo, pentru a se ruga alături de ceilalți români pentru ca cei doi copii ai lor să se întoarcă în familie.

Mihaela Nan a mulțumit celor care le sunt alături și care sunt alături de copiii luați de la părinți de Protecția Copilului din Norvegia.

Cu prilejul slujirii arhierești la Oslo a fost lansat un program filantropic destinat familiilor defavorizate din țară. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie va continua vizitele în parohiile românești din Norvegia până vineri, 22 aprilie.

Articolul precedentMugur Vărzariu la Festivalul Internațional de Fotografie din Israel
Articolul următorGrecia: 81 de migranți salvați de la înec de polițiștii români