Solicitanţi de azil, reţinuţi la graniţa cu Ungaria

Solicitanţi de azil, reţinuţi la graniţa cu Ungaria

Foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare (Timiș) au depistat douăzeci de cetăţeni din Irak, trei din Iran, doi din Afganistan și alți trei din India, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

“În cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, 28 cetăţeni străini care se deplasau, pe jos, dinspre interiorul țării noastre spre graniţa cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, Irak, Iran și India, 17 adulți, dintre care nouă femei și opt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și 11 minori cu vârste cuprinse între 1 an și 17 ani, toți fiind solicitanți de azil, înregistrați la mai multe centre de cazare din țară”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Migranții au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pentru a ajunge în Europa de Vest.