Soprana Angela Gheorghiu va deschide Festivalul Internaţional de Muzică de la Cesky...

Soprana Angela Gheorghiu va deschide Festivalul Internaţional de Muzică de la Cesky Krumlov

DISTRIBUIȚI
Foto: ICR

ICR Praga sprijină participarea sopranei Angela Gheorghiu la concertul pe care marea artistă îl susține alături de tenorul mexican Ramón Vargas, în deschiderea Festivalului Internaţional de Muzică de la Český Krumlov. Cei doi artiști vor fi acompaniaţi de Filarmonica din Praga condusă de dirijorul Leoš Svárovský la cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului din Cehia.

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Cesky Krumlov 2017, cel mai mare eveniment de muzică clasică din Republica Cehă, va avea loc în perioada 14 iulie – 5 august şi beneficiază de patronajul şi participarea Preşedintelui Cehiei, al Primului Ministru din Cehia, al Ministrului Culturii din Republica Cehă, al Ministrului Afacerilor Externe din Republica Cehă, al Ministrului Industriei şi Comerţului din Cehia, al Ministrului pentru Dezvoltare Regională din Cehia, al Guvernatorului Boemiei de Sud, al primarului din Cesky Krumlov şi al ambasadorilor ţărilor participante.

Soprana Angela Gheorghiu este cea mai încântătoare şi mai talentată cântăreaţă de operă a vremurilor noastre. Vocea unică şi uimitoarea prezenţă scenică au transformat-o rapid într-un superstar al operei internaţionale. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992 la Royal Opera House din Covent Garden în opera Boema (Giaccomo Puccini) şi în acelaşi an a debutat la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. În 1994 a interpretat pentru prima dată rolul principal din operaTraviata de Giuseppe Verdi la Covent Garden, care i-a adus un succes uriaş. Din acel moment, Angela Gheorghiu a devenit o artistă extrem de dorită în sălile de operă şi de concerte din toată lumea. În decembrie 2000 a interpretat rolul principal în filmul Tosca, în regia lui Benoit Jacquot. Glasul său a răsunat în 2002 la concertul istoric Prom at the Palace care a marcat jubileul reginei Elisabeta a II-a. Printre cele mai importante interpretări ale sale în ultimii cincisprezece ani se numără cele din opererele: La rondine (Giacomo Puccini) şi Paiaţe (Ruggiero Leoncavallo) la Royal Opera House, Romeo şi Julieta(Charles Gounod) la festivalul Choregies d’Orange şi la Festivalul de la Salzburg şi Faust (Charles Gounod) la Metropolitan Opera New York şi Royal Opera House. In 2010 a debutat inAndriana Lecouvreur (Francesco Cilea), într-o nouă producţie a Royal Opera House din Covent Garden. Artista a primit distincţiile “Officier de l’Ordre des Arts et Lettres” şi “Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres” din partea Ministerelor Culturii din Franţa şi România. În 2010 i-a fost acordat titlul onorific Steaua Romaniei, cea mai inaltă decoraţie oferită de Preşedintele României. În octombrie 2012 a primit decoraţia regală “Nihil Sine Deo” din partea Majestăţii Sale Regele Mihai I pentru promovarea culturii româneşti peste hotare.

Solistul mexican Ramón Vargas este un cântăreţ de operă – tenor de renume cunoscut în întreaga lume ca un interpret puternic și respectat de roluri lirice interpretate în stilul italian bel-canto. În prezent, Ramón Vargas apare cu regularitate în marile case de operă din întreaga lume. În 2017, a interpretat la Opera de Stat din Viena roluri în operele Manon (Jules Massenet), Bal mascat (Giuseppe Verdi) și Simon Boccanegra (Giuseppe Verdi). De asemenea,  de asemenea a dat viaţă cu succes rolului Hoffmann (Jacques Offenbach) la Opera din Paris și Don Carlos (Giuseppe Verdi) la Opera din Zurich. În acest an a interpretat rolul Edgardo din opera Lucia di Lammermoor (Gaetano Donizetti) la Théâtre des Champs-Elysees din Paris, precum și rolul Ţarului Berendey din opera lui Nikolai Rimsky-Korsakov, Crăiasa Zăpezii la Opéra Bastille din Paris sau Don Carlos la Opera de Stat din Viena.

Leoš Svárovský este dirijor şef  al Orchestrei Simfonice Centrale Aichi din Nagoza şi dirijor şef invitat al Orchestrei Filarmonicii Slovace. Colaborează frecvent cu marile orchestre cehe – Orchestra Simfoninca a Radioului din Praga şi Filarmonica din Praga.  Este invitat în mod regulat la pupitrele multor festivaluri de muzică de renume în Republica Cehă și din străinătate și a colaborat cu numeroşi soliști și cu orchestre consacrate din străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.