Soprana Deirdre Judith Angenent a cucerit ”Le Grand Prix de l’Opéra”

Soprana Deirdre Judith Angenent a cucerit ”Le Grand Prix de l’Opéra”

Cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ”Le Grand Prix de l’Opéra” s-a încheiat la Opera Națională București, juriul internațional desemnându-i pe câștigătorii competiției din acest an.

Premiul întâi al celei de-a treia ediții a Concursului Internațional de Canto ”Le Grand Prix de l’Opéra” a fost câștigat de soprana Deirdre Judith Angenent din Olanda. Deirdre Angenent a absolvit Academia Națională Olandeză de Operă în anul 2010 şi, cu ajutorul unei burse oferite de Ministerul Olandez al Educației, Culturii și Științei, a studiat la New York cu Ira Siffin și la Berlin cu Thomas Michael Allen. A primit bursa societății olandeze Wagner în vara anului 2012, iar în decembrie 2013 a interpretat rolul Judith din ,,Castelul Prințului Barbă-Albastră”.

Din cei peste 150 de tineri artiști lirici provenind din 49 de țări care s-au înscris la ediția a treia, nouă concurenți au intrat în finala ,,Le Grand Prix de l’Opéra”.

Juriul internațional al etapelor cu pubilc ale concursului, care s-au desfășurat în perioada 19 – 22 august, a fost compus din importanți directori de teatre lirice și critici muzicali : Marc Adam (director artistic al Operei din Nisa), John Allison (redactor-șef al revistei Opera Magazine, Marea Britanie), Aviel Cahn (director general al Operei Flamande), Mihai Cosma (manager de proiect și consilier artistic al Operei Naționale București), Brenda Hurley (director al Studioului Internațional de Operă din Zurich), Davit Kintsurashvili (director artistic al Operei de Stat din Tbilisi), Hein Mulders (director al Filarmonicii și al Aalto Theater din Essen) și Gianni Tangucci (coordonator Maggio Fiorentino Formazione, Opera din Florența).

Aceștia au apreciat nivelul ridicat al concursului, atenția pentru detalii a organizatorilor, dar și acustica îmbunătățită a Săli Mari a Operei Naționale București, locul în care s-au desfășurat cele trei etape cu public ale competiției. Aseară, în urma unei Finale desfășurată în fața unei săli arhipline și la care și-a dat concursul Orchestra Operei Naționale București dirijată de Adrian Morar, a fost stabilit palmaresul.