Soprana Rodica Vică cântă spiritul Veneției

Soprana Rodica Vică cântă spiritul Veneției

DISTRIBUIȚI

Soprana Rodica Vică și pianista Diana Ionescu vor susține, pe 22 iulie, un concert de muzică barocă, cu titlul “Canto barocco: viaggio musicale dal madrigale al melodramma” în  cadrul Festivalului “Lo spirito della musica di Venezia”.

Programul va cuprinde piese de Claudio Monteverdi, Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti, Jean Philippe Rameau, Marc Antonio Cesti și Domenico Cimarosa.

Tot la Veneția, la invitația Venetia Antiqua Ensemble, soprana Rodica Vică va susține două concerte, în data de 24 și 26 iulie pe scena prestigioasei Scuola Grande di San Giovanni Evangelista.

Soprana va interpreta, alături de Venetia Atiqua Ensemble, arii de Antonio Vivaldi și Georg Friedrich Händel. Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția este partener al celor două concerte.

Rodica Vică este solist invitat al multor opere și filarmonici, atât din România, cât și din străinătate. Soprana a debutat pe scena Operei Naționale București, în anul 2010, la vârsta de 24 de ani, iar apoi a colaborat permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în operele: Flautul fermecat (Regina Nopții) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti,  Alcina de G. Fr. Händel, La Cenerentola de G. Rossini, L’elisir d’amore de G. Donizetti.

În toamna anului 2012, soprana a fost invitată să participe la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de operă din Romania, Indiile Galante de J. Ph. Rameau în regia celebrului Andrei Șerban, la Opera Națională Română Iași. În urma concursului Piccolo Festival del Friuli Venezia, soprana Rodica Vică a obținut rolul Marchesa Lucinda din opera La Cecchina de N.  Piccini, producție ce a avut loc în vara anului 2013, în numeroase orașe din Italia, sub conducerea muzicală a reputatului dirijor Filippo Maria Bressan.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.