Sorin Cîmpeanu este noul președinte al Agenției Universitare a Francofoniei

Sorin Cîmpeanu este noul președinte al Agenției Universitare a Francofoniei

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost ales președinte CA al Agenției Universitare a Francofoniei. În consiliu, a fost ales membru și senatorul Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnice din București, fost ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică.

Adunarea Generală a Agenției Universitare a Francofoniei are loc o dată la patru ani și reunește toate universitățile membre AUF, pentru a defini politicile organizației. Evenimentul este unul dintre puținele forumuri academice din lume care poate reuni reprezentanți din mai mult de 800 de instituții de învățământ superior și de cercetare, din mai mult de 100 de țări.

Agenția Universitară a Francofoniei este cea mai mare asociație de universități din lume, reunind instituții de învățământ superior și de cercetare în care se învață total sau parțial în limba franceză.

În acest an, Adunarea Generală a Agenției Universitare a Francofoniei, a 17-a în existența organizației, a avut loc între 10 și 12 mai, la Marrakech, în Maroc. Au fost reprezentate 1.000 de universități, din 111 țări.