Spania: „Noi suntem români” s-a cântat în Salamanca

Spania: „Noi suntem români” s-a cântat în Salamanca

DISTRIBUIȚI

Peste 500 de români cu steaguri tricolore în mâini au cântat „Noi suntem români” în auditoriul Calatrava, de la Palatul Episcopiei Romano-Catolice din Salamanca, Spania. Între spectatori și artiștii de pe scenă s-a stabilit un adevărat dialog. Într-o atmosferă vibrantă, românii, cu lacrimi în ochi de dor de țară, au încins hora mare, scrie Agerpres.ro.Pentru că Ziua Națională a României este, mai presus de toate, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni și Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara țării, au marcat această zi printr-un spectacol susținut de Dinu Iancu Sălăjanu, Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Ilie Caraș și artiști locali în Salamanca, Spania. Evenimentul a avut loc duminică, 27 noiembrie 2016 și a fost pentru prima oară când în zona Salamanca a fost organizată o asemenea manifestare.

Noi românii, chiar dacă suntem departe de locurile natale, purtăm cu noi dorul și dragostea de țară. Păstrăm în ființa noastră un cult pentru actul de cultură și întreaga noastră spiritualitate se bazează pe acesta” a afirmat Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH.

La eveniment au fost prezenți Vicarul General al Arhidiecezei Romano-Catolice din Salamanca și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Preotul Emanuel Cojocariu al Parohiei Ortodoxe Române din Salamanca a adresat mulțumiri Mariei Ligor, ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe a Spaniei și Portugaliei și celorlalți preoți din zona Salamanca pentru sprijinul acordat.

Partenerii IEH și ICR în organizarea acestei acțiuni sunt Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei și Parohia Ortodoxă Română din Salamanca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.