Acasă Europa Alte comunitati Spectacol de teatru la Lucerna cu ocazia Zilei Femeii

Spectacol de teatru la Lucerna cu ocazia Zilei Femeii

0
Spectacol de teatru la Lucerna cu ocazia Zilei Femeii
Foto: http://www.ieh.ro

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, Clubul Helveto-Român din Lucerna şi Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni îi invită pe românii din Elveţia la spectacolul de teatru „Puşlamaua de la etajul 13” cu Claudia Motea.
Ce poate fi mai actual decât drama copiilor lăsaţi singuri de părinţii care îşi încearcă norocul în străinătate? Piesa de teatru aduce în discuţie problemele unei întregi generaţii de tineri lăsaţi singuri cu problemele lor.

Claudia Motea a fost remarcată datorită talentului său actoricesc, dar şi pentru cel de dramaturg-scenarist, în ţară precum şi în străinătate, obţinând mai multe premii şi distincţii din partea unor instituţii de prestigiu. The Theatre Film Festival London Canada i-a acordat titlurile de Best Actress, Best Original Script, Best Audience Award şi o nominalizare Brickenden Award. În anul 2015 a primit Premiul de Excelenţă în cadrul Galei Celebrităţilor, iar în 2016 a fost aleasă Femeia Anului la Gala Femei de Succes. În prezent este director artistic al Teatrului „NOSTRUM”, afiliat Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi preşedinte al Departamentului Artele Spectacolelor al Uniunii Artiştilor Plastici.

Totodată, în cadrul evenimentului, va avea loc lansarea cărţii „Preludii în Cetatea Soarelui”, semnată de Claudia Motea.

Acţiunile culturale vor avea loc sâmbătă, 10 martie 2018, începând cu ora 19:00 la Pfarramt romisch-katholische Kirche Schulhausstrasse 4, 6020 Emmenbrucke.

Proiectul îşi propune familiarizarea publicului consumator de cultură din Elveţia cu arta teatrală din România, dar şi promovarea artei interpretative contemporane româneşti, şi se înscrie în Programul Strategic – Spaţiul Cultural Românesc Comun – Centenar Marea Unire 1918 – 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2018.

*** 

TIMP ROMÂNESC este un proiect media derulat de CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂcare încearcă astfel să construiască o platformă care să reunească informații semnificative despre comunitățile românești din afara granițelor și pozițiile unor ziariști și lideri care doresc să-și facă auzite opiniile pe marginea acestor subiecte.

Ne puteti urmări pe Facebook și Twitter ori transmite sugestiile Dvs. pe adresa de email: contact@timpromanesc.ro