Spectacol românesc la Festivalul Internaţional de Teatru Dream Factory Ostrava (Cehia)

Spectacol românesc la Festivalul Internaţional de Teatru Dream Factory Ostrava (Cehia)

Foto: ICR

ICR Praga susţine participarea Teatrului “Tony Bulandra” din Târgovişte la Festivalul Internaţional de Teatru Dream Factory Ostrava, cu spectacolul Othello, după William Shakespeare. 

Reprezentaţia va avea loc miercuri, 30 mai 2018, ora 18 :30, la Teatrul de Păpuşi din Ostrava.

Festivalul de teatru Dream Factory Ostrava este cel mai mare festival de teatru de repertoriu din nordul Moraviei şi va celebra în 2018 cea de a X – a ediţie. Dream Factory Ostrava se deosebeşte de alte festivaluri de gen din Cehia prin punerea în valoare a spaţiilor industriale din oraşul Ostrava.

Spectacolul Othello este rezulatul celei de a treia colaborări dintre Teatrul “Tony Bulandra” şi regizorul de origine armeană Suren Shahverdayan şi reprezintă un studiu amănunţit al renumitei piese shakespeariene. Shahverdayan reînvie viaţa plină de pasiune a lui Othello, care se naşte din neînţelegeri şi manipulări rafinate şi creează o imagine deosebită a roluluidistructiv al geloziei în viaţa omului.

Dintr-o analiză sensibilă a răului, reiese că, de îndată ce dragostea se transformă în ură, și emoţiile întunecate ne domină sufletul, putem ușor și rapid să cedăm și să distrugem totul în jurul nostru. Piesa se concentrează, în special, pe conflictul dintre Othello și Iago, dar nici unul dintre personaje nu prezintă doar o variantă în alb şi negru. Shahverdyan aduce, de asemenea, elemente poetice, actorii de pe scena  reuşind să anime situațiile doar cu ajutorul unor obiecte simbolice.

Spectacolul va fi jucat în limba română cu subtitrare în limba cehă. Biletele se pot achiziţiona aici.