Acasă Bulgaria Ștafeta globală pentru Pace ajunge în Republica Moldova

Ștafeta globală pentru Pace ajunge în Republica Moldova

2097-73-jpg-450x0_q85
sursa foto: www.peacerun.org

Ștafeta globală pentru Pace („Peace Run – Alergarea pentru Pace”) ajunge în Republica Moldova, fiind preluată de la Ucraina la Otaci. În Rep. Moldova torţa va străbate oraşele Soroca (10.09), Floreşti, Ghindeşti, Orhei (11.09) Criuleni, Vadul lui Vodă, Chişinău (12.09), Dubăsari, Grigoriopol, Tiraspol (13.09), Slobozia, Pervomaisc, Dnestrovsc, Ştefan Vodă (14.09), Căuşeni, Cimişlia (15.09).

Pe 12 septembrie, alergătorii pentru pace vor ajunge la Chişinău, unde la ora 18:00, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, va avea loc o ceremonie de întâlnire a echipei internaţionale, la care vor participa personalităţi din viaţa culturală şi sportivă a ţării.

1675-6-jpg-450x0_q85
sursa foto: www.peacerun.org

„Peace Run – Alergarea pentru Pace” este cea mai lungă ştafetă din lume. Specificul ei constă în transmiterea unei făclii aprinse – simbol al aspiraţiei omenirii pentru o viaţă în pace şi armonie. Oricine împărtăşeşte acest ideal poate participa la alergare. Transmiţând torţa din mână în mână, din oraş în oraş şi din ţară în ţară, participanţii din toată lumea promovează mesajul prieteniei şi înţelegerii.

Anul acesta Alergarea se desfăşoară în 100 de ţări de pe toate continentele şi are genericul „Fă primul pas!”. Până în prezent, la acest eveniment global au luat parte mai bine de 5 mil. de oameni.

1675-33-jpg-450x0_q85
sursa foto: www.peacerun.org

Tradiţional, startul festiv al Alergării pentru Pace se organizează la sediul ONU din New York, unde, de la flacăra comună se aprind torţele destinate altor cinci continente. Ulterior, pe fiecare continent se dă start ştafetei. Etapa europeană a început pe 24 februarie la Porto (Portugalia) şi va încheia pe 8 octombrie, la Roma (Italia), după ce torţa va străbate 46 de ţări.

1695-27-jpg-450x0_q85
sursa foto: www.peacerun.org

Ștafeta globală pentru Pace a trecut prin România în luna mai, transmisă la Calafat, de Bulgaria. Torța a trecut prin Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj – Timișoara – Arad – Oradea și a fost transmisă Ungariei, la Borș.