Stand cu cărți românești la Târgul de Carte de la Madrid

Stand cu cărți românești la Târgul de Carte de la Madrid

DISTRIBUIȚI

România va fi prezentă pentru al patrulea an consecutiv la Târgul de Carte de la Madrid, organizat în perioada 29 mai – 14 iunie în Parcul Retiro. La standul românesc se vor putea cumpăra peste 100 de titluri, traduceri în limba spaniolă din scriitori români clasici și contemporani, dar și albume despre arta și patriomoniul construit din România.

Cumpărătorii vor putea achiziționa și cele mai recente traduceri din limba română, apărute în prima parte a anului 2015: ‘El fin del Occidente? Hacia el mundo de mañana de Lucian Boia, Editura Eneida; La posada de Manhuoil de I. L. Caragiale, Editura Traspies; Chuleandra. La danza del amor y la muerte de Liviu Rebreanu, Editura Xorki; La quinta imposibilidad de Norman Manea, Editura Galaxia Gutenberg și El Levante de Mircea Cărtărescu, Editura Impedimenta.

Târgul din Retiro este cel mai mare eveniment de vânzare de carte din Spania, fiind organizat în Parcul Retiro fără întrerupere din 1967. Încă din 1982 există tradiția ca în fiecare an un membru al Casei Regale a Spaniei să viziteze târgul. Participă cu stand librării generaliste și specializate, edituri, dar și instituții de cultură spaniole. Printre activitățile ce se vor desfășura cu ocazia târgului se numără lansări de carte, decernarea de premii literare, ateliere și lecturi pentru copii.

Publicarea autorilor români în limba spaniolă este unul dintre obiectivele strategice ale ICR Madrid. Institutul, alături de Centrul Național al Cărții, se implică activ în diverse etape ale tipăririi unui titlu în limba spaniolă, atât în cele premergătoare, cât și în cele ulterioare publicării acestuia.

Toate aceste demersuri contribuie la tendința ascendentă de publicare a autorilor români în Spania. În momentul de față, datorită programelor de subvenții ale Centrului Național al Cărții, limba spaniolă este una dintre cele în care s-au tradus cele mai multe titluri din limba română.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.