Stand educaţional românesc în Spania

Stand educaţional românesc în Spania

În aceste zile, 21 de universităţi româneşti participă, la Sevilla, la Conferinţa Anuală a Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională. La expoziţia organizată cu această ocazie, România are, în premieră, un pavilion propriu.

La ceremonia de deschidere a pavilionului naţional au fost prezenţi preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, secretarul de Stat din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Gigel Paraschiv, secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Şaramet, directorul adjunct al Agenţiei Naționale Erasmus, Adrian Georgescu, precum şi reprezentanţi ai altor centre universitare străine participante la Expoziţie.

Pot să spun că a fost unul dintre cele mai vizitate pavilioane. Oferta noastră universitară cred că a fost la înălţime. Principalele obiective ale participării în premieră cu pavilion naţional reprezintă creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României, în primul rând ca destinaţie de studiu universitar. Este un pas important pentru învăţământul universitar românesc. Din discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii universităţilor există un interes enorm pe parte universitare, inclusiv pe cercetare între ambele ţări, între România şi Spania, şi sunt convinsă că atât noi, românii, cât şi spaniolii vor fructifica cu siguranţă întâlnirea de la Sevilla“, a declarat ambasadorul ţării noastre în Spania, Gabriela Dancău.

Aproximativ 400 de studenţi români au studiat în cursul anului trecut în Spania, iar alţi 400 de studenţi spanioli au participat în România la programul european de învăţământ superior Erasmus, precizează RRA.