Standul României de la Salonul Internațional de Carte de la Torino va...

Standul României de la Salonul Internațional de Carte de la Torino va fi transformat în ”Sala România”

Salonul Internaţional de Carte de la Torino – Salone Internazionale del Libro Torino 2017 – va avea loc în perioada 18 – 22 mai 2017 la Centrul Expozițional Lingotto Fiere, Torino (provincia Torino, regiunea Piemont). Aflat anul acesta la cea de-a 30 de ediție, Salonul include peste 500 de evenimente, fiind cea mai importantă întâlnire internațională din Italia, între autori, traducători, editori.

Promovarea literaturii şi culturii române în Italia de către  Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia prin intermediul Salonului include lansarea numeroaselor traduceri din literatura română, volume despre limba, literatura şi cultura română apărute de la ediţia din 2016 a Salonului Internațional de Carte de la Torino până în prezent (perioada mai 2016 – mai 2017).

După cele opt participări anterioare ale României la Salonul de Carte de la Torino și după succesul înregistrat anul trecut, organizatorii au propus și anul acesta ca Standul României să fie transformat în Sala România. Acesta va avea o suprafață totală de 120 mp, din care 50 mp pătrați sunt oferiți cu titlu gratuit de către organizatorii Salonul de Carte de la Torino.

Spațiul, prevăzut cu o serie de rafturi speciale pentru prezentarea cărților puse în vânzare, va fi realizat pe baza unui concept stabilit de comun acord cu organizatorii Salonului și va purta titlul Sala Romania.

În cadrul programului de la standul României, va avea loc lansarea romanului „Gli huligani“/ „Huliganii“de Mircea Eliade, „Il teatro”/ „Teatru” de Mircea Eliade, reeditarea cărții lui Nicolae Steinhardt, „Diario della felicita”/ „Jurnalul fericirii”. De asemenea, un proiect important va fi Concursul „Lingua Madra”/ „Limba maternă” și proiectul Pop Drama.

La ediția din acest an, publicul va putea primi informații turistice, citind pliante despre ţara noastră, redactate în limba italiană.