Stoenescu către Klemm: “Visa Waiver e în interesul Parteneriatului Strategic și reprezintă...

Stoenescu către Klemm: “Visa Waiver e în interesul Parteneriatului Strategic și reprezintă un obiectiv prioritar pentru România”

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a reiterat angajamentul statului român pentru susținerea eforturilor membrilor comunității românești de a-și păstra identitatea culturală și de a vorbi românește în familiile lor. Ministrul Stoenescu l-a primit marți, 14 iunie 2016, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, ocazie cu care oficialul român a subliniat că românii formează o comunitate bine integrată în societatea americană, contribuind la viața socială, culturală și economică a SUA. “Cunoașterea limbii române poate constitui un avantaj pentru dezvoltarea personală și cariera profesională“, a precizat ministrul.Oficialul român a mai declarat că intrarea țării noastre în programul Visa Waiver este în interesul Parteneriatului Strategic și reprezintă un obiectiv prioritar pentru România. Totodată, demnitarul a amintit progresele înregistrate de țara noastră în îndeplinirea criteriilor Programului.

Discuțiile au evidențiat nivelul excelent și privilegiat al relațiilor româno-americane, bazate pe valori și principii comune, ambele state fiind puternic angajate față de democrație, securitate și prosperitate. Agenda întâlnirii a cuprins teme de interes pentru ambele părți, concentrându-se pe importanța comunității românești din Statele Unite ale Americii.

Ministrul delegat a vorbit despre dorința de diversificare a acțiunilor de promovare a modelelor de succes și a excelenței, pentru creșterea prestigiului comunității românești. A subliniat ca fiind deosebit de importantă dezvoltarea de proiecte pentru recunoașterea, în societatea gazdă, a contribuției profesioniștilor români la dezvoltarea segmentelor sociale și profesionale în care aceștia activează.

Avem nevoie de o comunitate unită, de rețele profesionale româno-americane care să se facă auzite la Washington DC. Uniți, românii americani au un potențial important de a contribui pozitiv la relația bilaterală atât din punct de vedere politic și cultural, cât și din punct de vedere economic”, a precizat demnitarul român.

În încheiere, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, și-a exprimat întreaga solidaritate cu poporul american și a transmis sincere condoleanțe familiilor tuturor celor care și-au pierdut viața în urma atacului armat din Orlando, Florida.