Acasă Alte comunitati Stoichkov are stadion în România

Stoichkov are stadion în România

Legende ale fotbalului românesc și bulgar vor inaugural, pe 15 august, stadionul ”Hristo Stoichkov” în oraşul românesc Star Beşenov (comuna Dudeştii – Vechi, judeţul Timiş – n. trad.), scrie publicația bulgară Trud. Alături de Stoichkov sunt invitaţi să joace mulţi prieteni ai săi, iar din România sunt aşteptaţi Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, cu care cavalerul „Mingii de aur” a jucat împreună la Barcelona.

”Aştept să se strângă prietenii mei de la faţa locului, unde spiritul bulgăresc e mai presus de orice”, a spus Stoichkov. ”Cine vrea să vină să poftească. Sunt mândru că voi fi din nou cu nişte oameni minunaţi”.

Orașul Star Beşenov este populat doar de bulgari bănăţeni, încă din secolul al XVIII-lea. La sfârşitul lunii mai, toţi locuitorii l-au întâmpinat pe cel mai titrat fotbalist bulgar, în cadrul primei sale vizite, când Stoichkov a fost ales cetăţean de onoare al Star Beşenov.

Evenimentul din Star Beşenov, care are 4000 de locuitori, va marca un lucru neobişnuit. Pentru prima dată, un stadion va fi botezat cu numele unui fotbalist care nu este din acelaşi stat. În cadrul primei vizite pe care le-a făcut-o bulgarilor din Banat, Stoichkov şi-a prezentat filmul autobiografic. La difuzarea filmului de la Timişoara nu a fost niciun loc liber. Acum, gazdele vor face un show cu muzică populară bulgărească şi este prevăzută din nou difuzarea filmului. Stoichkov, indiscutabil, este cel mai mare nume din fotbalul bulgar, însă în Bulgaria încă nu există un stadion care să-i poarte numele.

Articolul precedentDacă UE ne refuză, China ne vrea
Articolul următorGazoductul Iași-Ungheni nu este contra, ci pentru