Acasă Uncategorized Stradivari Symphony Orchestra a colindat la Madrid

Stradivari Symphony Orchestra a colindat la Madrid

Madridul a intrat anul acesta pe harta capitalelor europene care le oferă iubitorilor muzicii clasice concerte extraordinare cu ajutorul  unui român.  Dirijorul Virgil Popa şi colegii săi din Stradivari Symphony Orchestra din Madrid i-ai încântat pe melomani, pe 22 şi 23 decembrie, la două spectacole grandioase în cadrul cărora au putut fi ascultate arii din opere celebre, dar şi colinde.

Concertele speciale de Crăciun au fost chiar ideea dirijorului român care conduce Orchestra Internaţională din Madrid. Lângă el au venit artişti din toate colţurile lumii. Cântă împreună spanioli, români, italieni, dar şi columbieni, polonezi, bulgari şi ruşi, unindu-i dragostea pentru muzică.

Fiind vorba de un concert de Crăciun l-am adaptat un pic. Concertele de Crăciun sunt în biserici cu muzica sacră, dar noi am făcut acest concert cu valsuri, polci ,Strauss, câteva arii și atunci a trebuit să-l facem mai înainte de ianuarie, de Anul Nou”, a declarat pentru Digi24 dirijorul Virgil Popa.

De la opera„Boema” lui Puccini la „Carmen” de Georges Bizet, dirijorul Virgil Popa i-a surprins pe toţi cei prezenţi la spectacole.

Articolul precedentNouă filme de Oscar 2015 proiectate în Bucureşti
Articolul următorRomânia a alocat alte 5 milioane de euro pentru grădiniţele din Rep. Moldova