Străinii ne învață Imnul. Nu fi străin de Imn!

Străinii ne învață Imnul. Nu fi străin de Imn!

Ne amintim cu toții măcar o situație când conaționalii noștri au stâlcit versurile din „Deșteaptă-te, române”. S-a întâmplat în cadrul manifestărilor politice, sociale, în debutul mult așteptatelor meciuri ale naționalei și exemplele pot continua. 

Astăzi, de Ziua Imnului, Kandia a lansat  site-ul invataimnul.ro,  prin care vrea să arate românilor că se poate! ROM a găsit cele mai bune exemple: străini care stau la noi în țară și pot recita imnul național al României până la ultimul vers.

Siteul conține tutoriale cu cetățeni străini – un american, cu o vietnameză, cu un chinez, cu un islandez, cu o nigeriană sau cu o iraniană – dispuși să ne învețe pe noi, românii, propriul Imn Național.

Personal, consider că a ști Imnul Național este elementar pentru orice român. Așa cum este și să știi cum arată drapelul sau ce reprezintă ziua de 1 Decembrie. Imnul face parte din identitatea noastră națională și este modul prin care transmitem de la o generație la alta o mică parte din ceea ce ne face mândri că suntem români. Demersul nostru vrea să îi impulsioneze pe români să învețe Deșteaptă-te, române! , spune Diana Bârlan, Group Brand Manager ROM.

ROM lansează această provocare în pragul Jocurilor Olimpice și a meciurilor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal. Până atunci, sperăm ca toți românii să învețe imnul și să îi susțină pe sportivii care ne reprezintă țara, cântând în cor Deșteaptă-te, române!

„Am ieșit prematur din Campionatul European de fotbal, dar avem șansa de a ne susține sportivii la Jocurile Olimpice și suntem încrezători că vom avea multe ocazii să cântăm imnul național. Astfel, astăzi, de Ziua Imnului, ROM lansează o noua provocare, aceea de a le oferi românilor o manieră inedită de a-l învăța!”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Director Kandia Dulce.

Aici un scurt film manifesto al campaniei:

https://www.youtube.com/watch?v=_AVic_XTdcM