Acasă Cultura / Culte Studenți și masteranzi din Rep. Moldova și Ucraina la Școala de Vară...

Studenți și masteranzi din Rep. Moldova și Ucraina la Școala de Vară de la Râșnov

Studenţii şi masteranzii din spațiul Basarabiei istorice (Rep. Moldova și Ucraina) pasionaţi de istorie și de cinema pot participa, în perioada 9 – 15 iulie, la şcoala de vară din cadrul Festivalului de Film Istoric de la Râşnov.

Participanţii vor avea ocazia de a discuta cu numeroase personalităţi ale lumii culturale româneşti şi vor avea acces gratuit la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.

Cei selectaţi vor participa la dezbateri, conferinţe, proiecţii de film, workshop-uri, excursii tematice etc. în prezenţa unor reputaţi specialişti (istorici, politologi, sociologi, cineaști, artiști vizuali etc.), şi vor avea ocazia de a-şi prezenta ideile privind istoria și cultura spațiului din care provin.

Termenul limită pentru înscrieri la Şcoala de Vară „Istorie şi Cinema în Basarabia” este 5 iunie, iar tinerii trebuie să pregătească o comunicare de maxim 30 de minute ce va fi prezentată în perioada taberei.

Candidaţii admişi vor primi informaţii suplimentare despre desfăşurarea Şcolii de Vară după anunţarea rezultatelor selecţiei.