Studentul anului în Europa este român

Studentul anului în Europa este român

Mircea Cimpoi (28 de ani),  doctorand în inginerie la Universitatea din Oxford în cadrul departamentului Visual Geometry Group, a fost desemnat studentul anului în Europa, la nivel post-universitar.

Mircea Cimpoi este cercetator în Computer Vision, un domeniu care se ocupa cu “traducerea” informaţiilor vizuale din mediul înconjurător, capturate sub forma de imagini sau secvenţe video, în informaţie pe inţelesul calculatoarelor sau al roboţilor. A acumulat experienţă ca programator la Centrul Microsoft din Serbia, fiind recompensat cu Microsoft Gold Star Award şi două premii Microsoft Patent Award pentru contribuţia sa la recunoaşterea textului tipărit pe dispozitive mobile.

Premiul a fost o surpriză pentru mine, iar emoţiile şi starea de euforie au durat câteva zile după gală. Distincţia constituie, în primul rând, o recunoaştere a muncii depuse până în prezent, şi o obligaţie de a-mi continua cu aceeaşi pasiune şi dedicaţie formarea profesională. Pe lângă premiu, trebuie să mulţumesc Ligii Studenţilor Români din Străinătate pentru oportunitatea de a-i cunoaşte, în cadrul galei, pe ceilalţi premiaţi şi pe finalişti. Cred că acesta a fost un câştig mai mare decât premiul în sine. Am decis să încep doctoratul în urma discuţiilor avute cu colegi din Microsoft, în timpul unei vizite de lucru în Bellevue. A urmat etapa de documentare, de pregătire pentru testele de limba şi GRE (matematica şi limba engleză) şi apoi de trimis dosarul la universităţi. Cerinţele au fost similare, şi în mare cuprind o scrisoare de motivaţie, curriculum vitae, recomandări confidenţiale din partea foştilor profesori şi, in cazul meu, şi din industrie”, a declarat românul pentru ziare.com.