Succes răsunător la Lyon al filmului “Ana, mon amour” de Călin Peter...

Succes răsunător la Lyon al filmului “Ana, mon amour” de Călin Peter Netzer

Duminică, 11 iunie 2017, în prezența realizatorului Călin Peter Netzer și a consulului general al României la Lyon, filmul “Ana, mon amour” a fost proiectat în avant premieră absolută în Franța, la cinematograful Lumière Terreaux din Lyon, în cadrul Festivalului European de Film “Métamorphoses”.  Alături de Diana Cavaliotti și Mircea Postelnicu, în rolurile principale, din distribuție au mai facut parte actori precum: Adrian Tițieni, Vasile Muraru, Carmen Tănase, Vlad Ivanov, Ioana Flora, Răzvan Vasilescu și Tania Popa.

Prezentarea realizatorului și a filmului a fost făcută de consulul general al României la Lyon.

Călin Peter Netzer, prezent la proiecție, a avut ocazia să intre în dialog cu cei prezenți, să ofere detalii privind realizarea filmului și tehnicile folosite. A fost îndelung aplaudat și recompensat cu aprecieri superlative.

Călin Peter Netzer s-a născut la 1 mai 1975, la Petroșani. In 1983, la vârsta de opt ani emigrează în Germania împreună cu familia, stabilindu-se la Stuttgart. După absolvirea liceului, în anul 1994, se întoarce în România și devine student al Academiei de Teatru și Film din Bucuresti, secția Regie – Film. In 1999, obține diploma de regizor de film. Incepând din 2003, obține premii la Locarno, Salonic și Festivalul Internațional de Film de la Cluj/Tiff cu filmele “Maria” și “Medalia de onoare”. Filmul “Poziția copilului” îi aduce, în 2013, Ursul de Aur, cea mai importantă distincție din cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, filmul care a înregistrat cele mai multe intrări, după 1990. La ediția din 2017 a Berlinalei câștigă Ursul de Argint pentru filmul “Ana, mon amour”.