Acasă Alte comunitati Suedia prelungește perioada de control la frontieră

Suedia prelungește perioada de control la frontieră

Autorităţile suedeze au anunţat prelungirea perioadei de control la frontiera dintre Suedia și Danemarca pentru călători venind pe cale rutieră, navală sau feroviară.Măsura va fi valabilă cel puţin până la data de 10 mai 2017, inclusiv, pentru a se preveni intrarea persoanelor fără documente legale de călătorie pe teritoriul suedez.

MAE recomandă  cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei înspre și dinspre Suedia un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Situaţiile dificile, speciale, cu caracter de urgenţă, pot fi anunțate la telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Stockholm+46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginiilor de Internet http://stockholm.mae.ro,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Articolul precedentGrecia: Grevă feroviară. Românii afectați pot cere sprijin la consulat sau ambasadă
Articolul următor16 sportivi români vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria