Suedia prelungește perioada de control la frontiere până la jumătatea lunii noiembrie

Suedia prelungește perioada de control la frontiere până la jumătatea lunii noiembrie

Autoritățile suedeze au anunțat prelungirea perioadei de control la frontiere până la data de 11 noiembrie 2020.

Astfel, MAE recomandă cetățenilor români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în această țară să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români care se află pe deja teritoriul Suediei pot cere asistență consulară la Ambasada României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://stockholm.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.