Suntem cei mai buni din lume şi la karateka

Suntem cei mai buni din lume şi la karateka

Foto: evz.ro

Karateka-ul român Romeo Beznea, în vârstă de 42 de ani, posesor al centurii neagre 2 DAN, a obținut titlul de campion mondial la kumite, categoria +80 kg, 40-44 ani, scrie evz.

Astfel, românul nostru a reușit să devină campion mondial în cel mai dur stil de karate din lume! Performanța acestuia s-a petrecut la cea de-a 35-a ediție a Campionatului Mondial – All Japan Weight Categories, organizat de International Karate Organisation Kyokushinkaikan, la Tokyo, în perioada 21-22 aprilie.

Realizarea campionului român este cu atât mai remarcabilă cu cât a fost obținută în lupta reală – așa –numitul „kumite” – în cel mai dur stil de karate, Beznea reușind să învingă în competiția din capitala niponă doi sportivi ruși, un japonez și un polonez, în aceeași zi. Medalia de aur i-a fost decernată sportivului nostru de o legendă a sporturilor de contact, brazilianul Francisco Filho, fost campion mondial de karate Kyokushinkai și invingător în K1 World GP în anul 2001.

IKO Kyokushinkaikan, cea mai prestigioasă organizație mondială de karate Kyokushin, este condusă de Kancho Shokei Matsui, centura neagră 8 DAN și urmaș al fondatorului stilului, Masutatsu Oyama, care a încetat din viață în anul 1994.