Sute de tinere din China s-au înscris la selecția pentru Concursul ”Hariclea...

Sute de tinere din China s-au înscris la selecția pentru Concursul ”Hariclea Darclee”

Reuniunea anuală a UNESCO de anul acesta a pus în dezbatere numeroase teme revelatoare pentru problemele de civilizație cu care se confruntă umanitatea, mediul, violența și educația.

Astfel, savantul francez Jean Malaurie, antropolog de renume mondial propune societății de azi examinarea modului de viață al unor populații ignorate de la capatul lumii, societăți așa-zis primitive, dar care ofera modele de armonie între oameni ce ar putea fi salvatoare pentru lumea de azi.

La fel de aplaudata ca intervenția acestuia a fost cea a sopranei Mariana Nicolesco, căreia i s-a facut onoarea de a închide sesiunea și căreia Directorul General UNESCO i-a adus un deosebit omagiu, notează Hotnews.

Multumind pentru cuvintele de încurajare ale Irinei Bokova, Mariana Nicolesco a subliniat: “Dragi prieteni, Festivalul și Concursul Internațional de Canto ”Hariclea Darclee” pe care l-am creat în 1995 spre a onora memoria legendarei soprane pentru care Puccini a compus Tosca, Mascagni Iris și Catalani La Wally sărbătorește în această vară 20 de ani de minunate succese. Așa cum spuneam și la Reuniunea noastră de acum un an, credoul meu este că nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decât cântul. Prezența mea în China, ca Membră a Juriului Concursului Internațional de Canto al acestei țări, a declanșat un fenomen care-mi întărește convingerile și care a depășit orice imaginație. După această vizită, toate sopranele din China vor să cânte La Traviata de Verdi, Violetta fiind un rol pe care l-am interpretat de peste două sute de ori în lumea întreagă. Sute de tinere talente au participat în China la o selecție în urma căreia în jur de treizeci de concurenți se vor alătura colegilor de pe alte meleaguri înscriși la această ediție, ridicând la aproape 2.500 numărul tinerilor talente din 50 de țări și 5 continente veniți la Brăila până acum. Înteleg să onorez astfel Înaltul Patronaj UNESCO și titlul de Artist UNESCO pentru Pace care mi-a fost conferit“.