Svetlana Jitariuc: La nivel de activitate pedagogică, criza coronavirus va fi o...

Svetlana Jitariuc: La nivel de activitate pedagogică, criza coronavirus va fi o lecție pentru fiecare elev, profesor, părinte

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Arhiva foto Facebook - Svetlana Jitariuc

Svetlana Jitariuc, director adjunct al Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, povestește într-un interviu acordat pentru lact.ro, despre modul în care s-a adaptat predarea în școlile românești din regiunea transnstreană, cadrele didactice, elevi și părinți, la învățarea pe timp de pandemie.

Așa cum se întâmplă peste tot în lume, cadrele didactice mențin legătura cu elevii de la distanță, prin rețelele sociale și cursuri on-line, iar părinții sunt cei care-i sprijină pe copii să nu piardă contactul cu școala și profesorii lor.   

Svetlana Jitariuc oferă, de asemenea, și o imagine a actualității sociale din regiune, vorbind, în același timp, și despre așteptările după ce criza va fi trecut. 

Nu e nimeni astăzi în siguranță. Ne străduim să ținem cont de toate: să fim pozitivi, să promovăm stare de bine în comunicarea cu discipolii, cu părinții, cu cadrele didactice, deși la distanță; dar nu poți știi… Ne străduim să motivăm pozitiv mereu: prin mesaje, prin întrebări delicate…”, spune Svetlana Jitariuc

Interviul integral AICI.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.